Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с скоростите на боксера,изгуби 3-та !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с скоростите на боксера,изгуби 3-та !!!

Имам алфа 146 1.6 боксер, преди два дни нещо стана и не мога да включвам на 3-та скорост ,вси4ки други влизат обаче 3-та изобщо не иска! Ако някои може да ми помогне с някаква идея какво може да е ??
    Last edited by Boxer4eto; d.m.y г., 16:32.
    boxer вярната комбинация!!!
    Alfa Romeo 146 1.6 boxer

Нямаш масло в скоростите! Зъбчето на 3та скорост е разположено най-високо в скоростната кутия и като падне нивото драстично не се смазва. Отивай да сменяш маслото!
    Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
    Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

чува ли се шум от скоростната кутия или единствения симптом е че трета не влиза
      Lancia Delta 1.6 i.e.

Comment

Няма никакъв шум,просто не иска да влиза 3-та
        Alfa Romeo 146 1.6 boxer

Comment

да не те отчайвам ама може нещо по избиращия механизъм да е, може и синхронизаторите.
          у гаража има една блокирала само на 3-та и една без задна така че няма се плашиш
          точка

Comment

точно заради маслото те питах, защото ако е намаляло няма как кутията да остане тиха
            Lancia Delta 1.6 i.e.

Comment

при мене не включва само 4-та но аз съм с тс 1.4 какво ли е при мене ?
              146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Не знам,в други ден отварям и ще си обаде какво е ,надявам се да се размина по леко )
                Alfa Romeo 146 1.6 boxer

Comment

Имаш счупен синхронизатор на 3-та. Просто синхронизаторите на кутиите на боксерите (както и на старите Алфи - демек тези, които на са Фиат) са със коренно различни синхронизатори, които чупят една Т-образна пластина вътре в самият синхронизатор.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                  X